Frequently Asked Questoins

You may find answers to your questions

Navita

If you do not find the answer you are looking for, please contact our specialists

Navita - Gyakran ismételt kérdések

NAVITA is an acronym: NA comes from the word natural and VITA means life, which is the same as our English 'NATURAL LIFE' slogan.

NAVITA products are made of natural origin, mainly herbs.

The NAVITA termékek szépségápolási és egészségmegőrzési célból születtek, illetve bizonyos betegségek kezelése során a szervezetünk támogatására használhatók.

The CorsyMAX 10X tibeti hernyógomba (Cordyceps sinensis) alapú termék, a STEMAX and STEMAX SL őssejt mobilizációt elősegítő készítmények, a FLAVITA CYTO, FLAVITA CARDIO and FLAVITA LIFEMAX flavonoid koncentrátumok, az ARFeMAX, ANTI-STONE and BASEMIX gyógynövény kivonatok az egészségünk fenntartására and javítására szolgálnak; a JELLYMAX and Hyaluron Collagen pedig főként szépségápolásra szánt anti-aging termékek.

Amikor NAVITA termékeket fogyaszt, főleg amikor kapszulás kiszerelésben, ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Érdemes minden bevételnél legalább 3 dl vizet, illetve összesen napi 2-3 liter folyadékot meginni.

The CorsyMAX termékeket a jobb felszívódás érdekében reggeli előtt javasoljuk bevenni, kivéve emésztőrendszeri problémák fennállásának esetén, amikor a kapszulákat étkezés után 10 perccel érdemes fogyasztani. A többi terméket szintén étkezés után javasoljuk bevenni.

The CorsyMAX termékek nevében a Corsy a Cordyceps sinensis gyógygombára (hernyógomba) utal, a MAX pedig a maximális rövidítése, a készítményt ugyanis a lehetséges hatások maximalizálása céljából nincs egyéb, kevésbé hatékony gombákkal hígítva.

The Cordyceps sinensis eredetileg a Tibeti-fennsíkról származik. A biztonságosabb ellátás érdekében ma már termesztik, a hatóanyagokat és más hasznos összetevőket, mint a cordycepin vagy a poliszacharidok, pedig extrakciós eljárásokkal dúsíthatják.  Míg a CorsyMax egy szárított tibeti hernyógomba őrlemény, a CorsyMAX 10X a hernyógomba poliszacharidokban dúsított kivonata, ami az őrleményhez képest 10-szer annyi poliszacharidot tartalmaz, így várható hatása is nagyobb.

The FLAVITA egy szóösszetétel a FLAVONOID természetes vegyületcsalád és a VITA (élet) szavakból, utalva arra, hogy a flavonoidok szükségesek az egészséges élethez.

A flavonoidok a növények és gombák természetes összetevői, nagy mennyiségben találhatók meg virágokban, gyümölcsökben, gyökerekben és további színes növényi részekben.

Egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy antioxidánsok, képesek semlegesíteni a szabadgyököket. A flavonoid típusától függően védő funkcióval rendelkeznek a kardiovaszkuláris megbetegedések, mint a magas vérnyomás ellen, és a rosszindulatú daganatok kialakulását is hátráltathatják. Emellett egyes képviselőik bőrfiatalító (anti-aging) hatásúak: simábbá és szebbé tehetik a bőrt.

A termék nevében a STEM az őssejt angol nevére utal, míg a MAX a maximumra, ugyanis a STEMAX termékekben lévő gyógynövények egymás hatását erősítve járulhatnak hozzá az őssejt mobilizáció elősegítéséhez.

Az őssejtek mobilizálása során a csontvelőből őssejtek lépnek be a véráramba, így számuk endogén módon (vagyis a szervezet saját kapacitását felhasználva) megnő a keringésben. Ennek a folyamatnak az elősegítésére több növényi hatóanyag is képes. Ez a technika nagyban különbözik azoktól a módszerektől, ahol az őssejteket zsírszövetből, csontvelőből, vérből vagy köldökzsinórvérből izolálják, majd egy laboratóriumban a szervezeten kívül, exogén módon felszaporítják, mielőtt visszajuttatják a szervezetbe.

Ne használja a termékeket, ha allergiás vagy túlérzékeny az egyes összetevőkre!

A termékeink természetes összetevőkből, főként gyógynövényekből állnak, azonban amennyiben gyermeket vár, az étrend-kiegészítők használatát minden esetben beszélje meg kezelőorvosával. Az ANTI-STONE készítmény alapja a kőtörőfű, ami a simaizmokra is hatással van, ezért a fogyasztása terhesség alatt kerülendő.

The 3 évnél fiatalabb gyermekek a CorsyMAX and FLAVITA termékeket is fogyaszthatják, azonban csak a felnőtteknek ajánlott napi adag fele mennyisége javasolt, valamint a kapszulát szét kell húzni, és tartalmát az ételben el kell keverni.

A legtöbb piacon kapható készítmény sertésbőrből származó kollagént tartalmaz, ami nem olyan biztonságos, ha az állatokat hormonokkal kezelték, hiszen a hormonok a bőrben felhalmozódhatnak.

The NAVITA Hyaluron Collagen termékben norvég lazacbőrből származó kollagén van, így biztonságos a használata.

A készítmény kollagén mellet hialuronsavat is tartalmaz, ami segíti a vízmegtartó képességet, ezáltal duzzadtabb, feszesebb lesz a bőr. A termékben bioflavonoidok is találhatók, amik semlegesíthetik a kollagén szintézis közben keletkező szabadgyököket, és gátolhatják a kollagén lebomlását, és így nagyban hozzájárulnak a bőr öregedésének lassításához.

Az ANTI-STONE egy flavonoidokkal kombinált kőtörőfű (Phyllanthus niruri) kivonat, ami görcsoldó hatású, és segíthet a vesekövek feloldásában. A kőtörőfű használata a kő méretétől függően 3-5 hónapig javasolt.

Akinél vesekő újbóli kialakulásának kockázata áll fenn, évi 2 doboz használatával megelőzheti a kőképződést.

Fáradékonyság esetén a CorsyMAX 10x Nagy Dózisú Tibeti Hernyógomba használata javasolható. Tudományos kutatások alapján növelheti a vérben lévő oxigén mennyiségét, növeli a fizikai erőnlétet and the szervezet ellenálló képességét, valamint a hormonális háztartást is támogathatja.

The STEMAX termékekkel kombinációban is használható, elősegítve, hogy az elöregedett vagy a meghibásodott sejtek helyére hamarabb kerüljenek jól működő sejtek, és a szervezet funkciói gyorsabban javuljanak.

Help to choose

Which product can I use?

Stuck? Ask our experts if you have any questions or are unsure about the proper use of our products.